Groene oase in een yurt: Plant Design project

Wakker worden tussen het groen

Uitgerust wakker worden, dat moet in deze groene slaapkamer wel lukken. Wie in het bed ligt, wordt door een ring van planten beschermd. En kijk je omhoog, dan is het daar weer: de prachtige natuur. Laat je inspireren door dit Plant Design project.

Groene oase in een yurt: Plant Design project mooiwatplantendoenCopyright: Do It Yurtself
De yurt staat twintig minuten buiten Portland, in de Amerikaanse staat Oregon. Zach Both, filmmaker en schrijver, bouwde de yurt samen met familie en vrienden in slechts zes maanden tijd vanaf de grond op.
 
Op de begane grond vind je de woonkamer, werkkamer, keuken en badkamer. De nok van de yurt leende zich perfect voor een slaapoase vol planten. Het zijn er maar liefst 45, die uit de plantenkring naar beneden hangen en dus ook te zien zijn wanneer je beneden staat.
 
Ook op de begane grond zijn de planten niet vergeten. Verspreid door de ruimte staan overal planten: van pannenkoekplant tot Ficus Lyrata. De houten frames voor het raam zijn ‘verplant’ door er hangpotten met vetplantjes aan te hangen. En stap je naar buiten, dan sta je midden in de natuur. Als dat geen genieten is...
 
Wil jij ook zo’n groene oase in je slaapkamer creëren? Vul de ruimte rondom je bed dan met zoveel mogelijk planten. Vergeet de doorgang naar de deur niet, zodat je makkelijk in en uit jouw thuis-oase kunt stappen. Meer tips om Plant Design naar jouw huis te brengen vind je hier.
 
Groene oase in een yurt: Plant Design project mooiwatplantendoen Copyright: Do It Yurtself