GROENE BUNDEL VAN GELUK

Van weggooien naar weggeven

Net als het voorjaar vraagt het najaar om wat opruimwerk. Alles aan de kant om straks heerlijk te kunnen cocoonen, thuis of in je terugtrekplek. De tuin wordt gesnoeid, de berging wordt opgeschoond en de woonkamer wordt nagelopen op onnodige frutsels. Zo maken we ruimte voor buitenplanten die binnen willen schuilen en komen we pareltjes tegen die we kunnen bundelen tot een prachtige groene eyecatcher. Wat nou weggooien? Weggeven (of stiekem zelf houden natuurlijk)! 

Takkenbos Mooiwatplantendoen.nl

Een tweede leven

Er zijn altijd een paar takken die rebels doen en net de verkeerde kant op staan. Bloemen die knakken en niet meer bij de bos passen. Gedroogde bladeren en stelen die te mooi zijn om weg te gooien. Gooi ze niet weg! Recylcle en upcycle planten met genoeg potentie en bundel ze met een mooi (sisal) touw, een leuke klem of grote knijper. 

Om op te hangen of weg te geven

Hang de groene eyecatcher op z'n kop aan een rek of deurpost voor een mooi, tijdelijk kunstwerk. Onverwacht bezoek of ga je op visite? Neem je creatie mee als leuk kleinigheidje voor een oma, ouders, vriendin of goede buur. 

Stylingtip

Hang de plantenbos aan een zwarte stellage of trap en combineer met mooie plantenprints of -borduursels. En natuurlijk een paar puike planten. Wij kozen voor wasbloem, succulent en yucca.