DIY: Folklore bloemenkrans met betekenis

Dat brengt liefde, geluk en gezondheid
Geschatte leestijd: 2 minuten

Een midzomeroutfit is al snel af met een folklore bloemenkrans in het haar. Laat je inspireren door symboliek en eeuwenoude gebruiken. Tijdens midzomer zouden bloemen en planten die je plukt en vindt een magische en geneeskrachtige werking hebben. Het proberen waard lijkt ons!

Wat wens jij deze zomer?

Ben je aankomend seizoen op zoek naar de liefde? Kies voor rozen in je krans. Doorzettingsvermogen? Dan is de gladiool de basis. Bescherming? Dan doe je er goed aan delphinium in je bloemenkrans te verwerken. Wat je wensen ook zijn, er valt altijd een passende bloemenkrans te schikken.

Dit heb je nodig

  • Optioneel basisringvorm
  • Bloemistentape
  • Eventueel meetlint
  • Bloemen en planten, wij kozen voor klimop, korenbloem, kamille, hortensia, roos

Zo maak je het

Je kunt ervoor kiezen met een basisringvorm van bijvoorbeeld riet of plastic te werken, maar je kunt ook de wat stevigere klimop als basis gebruiken voor de bloemenkrans. Meet de grootte van het hoofd af met een meetlint en knip de klimop op maat. Het hoeft niet heel strak, er mag best een plukje uitsteken. Je zet de uiteindes vast aan elkaar met groen bloemistentape. Voeg hierna naar eigen smaak - en passend bij de symboliek die je nastreeft - bloemen en planten toe.

Terugblikken en wensen

Onze bloemenkrans blikt terug naar het verleden en spreekt tegelijkertijd een wens uit voor de toekomst. De hortensia staat voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Op elegante wijze laat ze haar waardering zien voor de geluksmomenten die ons eerder waren gegund. De witte roos staat voor echte liefde, puurheid, reinheid en waardigheid. Dat belooft een prachtige zomer te worden!

Wil je meer weten over de betekenis van bloemen in combinatie met midzomer? Lees dan ook ons artikel over de historie van dit fleurige feest.