DIY: een groen paasmandje

Voor de leukste speurtocht van het jaar
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ei, ei, ei, en we zijn zo blij! Want het is alweer bijna tijd voor de leukste en lekkerste speurtocht van het jaar. Eerlijk is eerlijk: je zou de paaseitjes misschien het liefst direct opeten of stiekem in je broekzak stoppen voor later. Dit vrolijke paasmandje brengt daar verandering in en maakt van samen verzamelen een feestje!

paasmandje planten bloemen diy | mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Zelf een paasmandje maken met planten

Wil je zelf zo’n groen paasmandje maken vol vrolijke (lente)bloemen en planten? Simpel! Haal de onderstaande benodigdheden in huis en ga aan de slag.

Dit heb je nodig

  • Een mandje met hengsels. Het liefst een mandje dat open is aan de zijkant, zodat je ook vanaf de zijkant geniet van het vrolijke groen.
  • Mos
  • Bloemen en planten in vrolijke lentekleuren. Je kunt ook stekjes gebruiken. In ons voorbeeld gebruikten wij de volgende bloemen en planten: viooltjes, varen, craspedia, oregano, gele brem, bacopa en orchidee

Zo maak je een groen paasmandje

Vul het mandje met mos, bedek de bodem en wat van de zijkanten van het mandje. Plant eventueel wat kleurrijke (lente)planten tussen het mos, Decoreer het mandje vervolgens met bloemen en planten(stekjes). De gaatjes van het mandje gebruik je alsof je een bloemstukje maakt met kippengaas. Je kunt naar eigen smaak bloemen en planten in de gaatjes steken. Blij met jouw ontwerp? Klaar en eitjes zoeken maar! 

Zo lang mogelijk genieten

Om ervoor te zorgen dat je mandje straalt tijdens de speurtocht, maak je het mandje het liefst niet te lang van tevoren. En na de speurtocht? Dan kun je het mandje omtoveren tot Kokedama (plantenhanger met mos) waar je wekenlang van geniet! De losse bloemetjes kun je in kleine vaasjes zetten om zo lang mogelijk van je bloemenpracht te genieten. 

Meer paasinspiratie

Kun je nog wel wat meer groene paasinspiratie gebruiken? Bekijk dan ook eens onze andere paas-DIY’s. Maak bijvoorbeeld een groene eierkrans voor je perfect gekookte eitjes en verras je geliefden deze Pasen met heerlijk bloemenbrood, dips en chewy chocoladekoekjes met lavendel. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook

diy paasmandje | mooiwatplantendoen
paasmandje eieren zoeken | mooiwatplantendoen