DIY: botanische waxinelichthouders van ijs

Met bessen, fruit en winters groen 
Geschatte leestijd: 2 minuten

Donkere, koude winterdagen vragen om lichtpuntjes in de duisternis. Zoals deze botanische waxinelichthouders van ijs, die licht en sfeer toevoegen aan jouw winterse bonfire

DIY: botanische waxinelichthouders van ijs | Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

DIT HEB JE NODIG

  • Twee vormen (bakjes, potjes of bekers), de een wat groter dan de ander. Er moet minimaal 1,5 centimeter ruimte tussen de twee vormen zitten en in de kleinste vorm moet een waxinelichtje passen
  • Isolatietape 
  • Water 
  • Botanische decoratie, zoals eucalyptus, dennennaalden, schijfjes sinaasappel, hulst, cranberries, conifeertakjes
  • Vriezer
  • LED waxinelichtje

ZO MAAK JE HET

Stap 1

Gebruik isolatietape om de kleine vorm aan de grote vorm vast te tapen. Let erop dat je de kleine vorm in het midden van de grote vorm positioneert.


Stap 2

Vul de grote vorm met water en voeg de botanische decoratie aan het water toe.

Stap 3

Tijd voor de vriezer! Zet je project er zo’n zes uur in. Hoe meer botanische decoratie er in het water zit, hoe langer het duurt voordat het water bevroren is. Gebruik je glazen vormen, check je project dan regelmatig en haal het uit de vriezer wanneer het water helemaal bevroren en transparant is (nog niet troebel, dus). Zo voorkom je dat het glas barst.

Stap 4

Haal de waxinelichthouder uit de vriezer en verwijder de tape. Houd ‘m even onder lauw water, zodat het ijs gemakkelijk uit de vorm glijdt. 

Stap 5

Plaats een LED waxinelichtje in de houder. Je DIY project is nu klaar voor z’n première. Met koud weer heb je (logischerwijs) het langste plezier van je waxinelichthouders. Let er op dat je het waxinelichtje uit de houder haalt, mocht de houder gaan smelten.

Meer winterse inspiratie

Benieuwd naar nog meer winterse inspiratie? Ontdek de mooiste winterse accessoires, voeg extra sfeer toe aan je buitenruimte met Picea, of laat je inspireren door ons winterdossier. Hoe ziet jouw winterse tuin, terras of balkon er uit? Laat het ons zien via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.