Dit zijn dé stijltrends van 2020

Inspiratie tot aan de pot

Naar het jaar 2020 wordt geruime tijd uitgekeken. Het jaartal is gelinkt aan tal van langetermijndoelstellingen van bedrijven en overheden. Maar ook heeft 2020 een aantrekkingskracht omdat twintig-twintig nou eenmaal lekker bekt. De laatste keer dat een jaartal zoveel aandacht kreeg was ten tijde van het nieuwe millennium. En ook dit keer hebben we een bug te pakken. Die van duurzaamheid, strijden voor waar we voor staan en onze impact op de aarde. Al deze maatschappelijke thema’s hebben effect op hoe we in het leven staan én hoe we de wereld zien. Noem het de kleur van onze zonnebril. Samen met een trendwatcher hebben we voor dit jaar drie stijltrends geformuleerd, die van invloed zijn op de manier waarop je kijkt naar planten in een interieur, welke potten je koopt en wat voor functies jouw groen heeft. Lees snel verder en ontdek de drie stijltrends van 2020, zodat je weer helemaal up-to-date bent. 

Stijltrend 2020: Inner Retreat | Mooiwatplantendoen.nl

Inner Retreat

We moeten zoveel tegenwoordig. Carrière maken, uitblinken als ouder/partner, een sociaal leven onderhouden, fit zijn, tenminste 10.000 volgers op Instagram, gezond leven en daar bovenop komt nog eens het huishouden. De prestatiemaatschappij heeft de lat hoog gelegd en zorgt ervoor dat we ons vaak overprikkelt voelen. Maar hoezeer we ons ook afzetten van de druk, we lijken er net zo hard verslaafd aan. Hoe herstellen we de balans? Dit vraagstuk ligt ten grondslag aan de stijltrend Inner Retreat. Binnen deze stijltrend draait alles om hyperpersoonlijke producten en ontprikkeling. 


Stijltrend 2020 blended cultures Mooiwatplantendoen.nl

Blended Cultures

Ondanks de globalisering en onze hedendaagse technische mogelijkheden lijkt onze visie op de wereld steeds kleiner te worden. Slimme algoritmes laten ons alleen nog datgene zien wat in ons straatje past. De behoefte aan een realistische kijk op de wereld, inclusief alle aspecten, kleuren, geuren, meningen, invloeden, generaties en culturen groeit en broeit. Dag hokjesgeest. We introduceren Blended Cultures. Hallo oneness.


Stijltrend 2020 street savage Mooiwatplantendoen.nl

Street Savage

We zijn filter-moe. Weg met Snapchat dysmorfie, korsetstrakke keurslijven en stereotyperingen. Standaarden en glazen plafonds worden alsmaar gebroken. Door consumenten in het algemeen, maar voornamelijk door vrouwen. Deze empowerment-beweging zoekt vrijheid, imperfectie, echtheid. Rauwheid. De kracht voor verandering wordt gehaald uit onconventionele, stoere en gekleurde street- en urban invloeden. Ben jij Street Savage?