De vazen van Tage Andersen

Bloemen, metaal, glas, hout en stof
Geschatte leestijd: 1 minute

Tage Andersen is bloemist en kunstenaar. In Exposé #10 vind je een videoportret van deze fascinerende bloemenliefhebber, die een boetiek (ook wel mini-museum) heeft in Kopenhagen (Denemarken) en een landgoed, Gunillaberg, met prachtige orangerie in Zweden. Naast zijn liefde voor bloemen en planten, creëert Tage Andersen ook kunstwerken; van vazen tot beelden. 

Tage Andersen: "Eigenlijk heb ik me nooit echt bloemist gevoeld, want ik ben autodidact. Ik ben nooit geremd geweest door dingen niet mochten of dingen die juist moesten. Ik heb lang geleden mijn eigen stijl gevonden en mijn eigen manier om de dingen te doen. Ik krijg heel veel inspiratie door mijn werk. Mijn werk is niet alleen mijn werk, het is mijn leven. Ik werk met ongelofelijk veel materialen, waarbij de bloemen natuurlijk een wezenlijke, grote rol spelen, maar ik werk net zo goed met metaal, glas, hout, stof, of wat dan ook." 

Zie je zo’n vaas als op de foto hierboven graag op jouw dressoir staan gevuld met prachtige bloemen? Ga dan naar www.tage-andersen.com/boutique/ en bestel een prachtig ontwerp van Tage Andersen. 

Tage Andersen - Mooiwatplantendoen.nl