De nieuwe Selfie is een groene Ussie!

Een jaar in het leven van jou en een plant
Geschatte leestijd: 2 minuten

Nieuw jaar, nieuwe start, nieuwe plant: neem er eentje die vlot met je meegroeit en maak er een projectje van: in december weet je niet wat je ziet!

Smile! Een Ussie met je liefste plant is dé groene trend voor 2015!

Met die kerstboom eruit snakt zowel je huis als jij vast naar iets leuks, nieuws en groens. Tijd voor een stralende nieuwe woonplant, voor het betere Happy New Year gevoel. Niet teveel over nadenken, kies er gewoon eentje die je mooi vindt en waar je meteen een klik mee hebt. Leg die nieuwe relatie meteen vast met je smartphone in een groene Ussie en maak daar een maandelijkse gewoonte van. Aan het einde van het jaar kun je dan mooi zien wie van jullie twee de meeste persoonlijke groei heeft doorgemaakt.

Haal meteen een setje in huis!

Wil je dat je plant extra hard groeit? Koop er twee: planten groeien harder als ze concurrentie hebben. Dat zit zo: een plant heeft zonlicht nodig om te groeien. Wanneer andere planten het zonlicht bedekken, dan moet een gewas sneller groeien om zonnestralen te winnen. Oftewel: een plant werkt harder wanneer zij concurrentie krijgt, aldus biologen van de Universiteit Utrecht.

Vlotte groeiers

  • Stephanotis groeit lekker door als ze de ruimte krijgt. Bevrijdt Steph snel uit haar klemmetjes en laat haar klimslingeren tegen een kast of lamp.
  • Banaan kan in een paar maanden van een plantje een echte plant worden.
  • Scindapsus groeit desgewenst je kamer rond, als je er een lijntje voor spant.
  • Chloropythum: ziet er leuk uit, groeit met de snelheid van het licht, produceert schattige baby's die supermakkelijk te stekken zijn, zodat je binnen een jaar met een heel Spinnenplantbos kunt zitten.
  • Christusdoorn: geen type om te knuffelen, maar hij groeit snel, ziet er adorable uit en maakt onmiddellijk een statement in huis.

De nieuwe Selfie is een groene Ussie!