DE GEUREN VAN DE PROVENCE

Dit zijn de lekkerst geurende zomerplanten
Geschatte leestijd: 3 minuten

Ja, de zomer is aangebroken! Het plan is om maximaal te genieten van de stralende zon en het vele groen. Op onze to do’s staan tijdschriften lezen, lekker luieren en zoveel mogelijk eten in de buitenlucht. Wanneer je er dan ook nog voor zorgt dat je omringd bent door heerlijk geurende planten, doet jouw huis niet onder aan een heerlijke vakantiebestemming. Echt. Wil je weten welke je dan ‘t best kunt kiezen? Wij dompelden ons onder met de volgende heerlijk geurende exemplaren. 
 

geurende planten buitendouche Mooiwatplantendoen.nl

Lavendel

Een klassieker, we moeten ‘m wel benoemen. Lavendel is niet alleen mooi, maar ook nog eens heerlijk geurend. Dat wisten we. Maar wist je ook dat lavendel alleen geurt wanneer je ‘m aanraakt? Het is daarom belangrijk dat de lavendel op een gemakkelijk bereikbare plek staat, zodat je steeds als je er langsloopt even met je vingers langs de blaadjes kunt wrijven om de zomer op te snuiven.  Ook leuk: wij hebben een alternatief voor het tuttige geurzakje waarmee je je huis laat ruiken naar lavendel. 

Jasmijn

Van juni tot en met september, dan is de jasmijn het allermooist. Want dan zit de plant bomvol met sterkgeurende, witte bloemen. Jasmijn gedijt goed bij zon en niet te veel water. Je moet er wel voor zorgen dat je deze klimmer in de volle grond zet, óf in een grote pot tegen bijvoorbeeld een rek, muur of schutting. Dan zul je zien dat de jasmijn haar werk het best doet.

geurende planten buitendouche Mooiwatplantendoen.nl

Eucalyptus (Gunni) 

De blaadjes van de Eucalyptus zijn rond en groeien volmaakt symmetrisch om de stengel. Ze verspreiden een sterke, frisse geur die insecten op afstand houdt. De Eucalyptus bloeit na een jaar of vier. De plant wordt meestal 1 tot 3 meter hoog, met ambitieuze uitschieters van 5 meter. 

Plumbago 

De Plumbago is een kruidachtige klimplant, die met een beetje hulp de hoogte in gaat. Hij kan in de volle grond wel 3,5 meter hoog worden en bloeit met mooie blauwe of witte  bloemen die aan een sierlijk gebogen stengel groeien. Er zijn ook soorten die op stam worden gekweekt, dat zijn vooral kuipplanten. De Plumbago is verkrijgbaar van maart tot en met juli en bloeit tot diep in de herfst. 

Nepeta

Kattenkruid (Nepeta) is een plant die wel tegen wat weerstand kan. Kattenkruid is het meest geschikt voor droge grond en bloeit van juni tot en met september. Geef hem een plekje in de zon of halfschaduw. Voor elke tuin is wel een geschikt kattenkruid te vinden. 

Welke geurende planten zijn jouw favoriet? Deel het met ons via instagram of facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Meer inspiratie voor je balkon of achtertuin? Lees dan hier hoe je je tuin omtovert tot een outdoor office of hoe je je tafel zomers decoreert