Creëer een vakantiegevoel met planten

Een staycation was nog nooit zo fijn
Geschatte leestijd: 2 minuten

Geen werk, geen wekker, geen file, geen vergaderingen en deadlines: vakantie is fijn. Ook wanneer je thuis bent, kun je een ontspannen vakantiegevoel creëren. Met groen natuurlijk!

In bad met planten Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

De geur van vakantie

Bij vakantie hoort naast al het ‘ont-moeten’, ook veel buiten zijn én de daarbij horende geuren. De geur van naaldbomen op de camping, de (exotische) planten langs het bospaadje, de ijsthee met munt naast je strandbedje. Het maakte je allemaal relaxter.

Haal ontspanning in huis

Met groene buddies om je heen maak je ook binnen bij jou thuis de verbinding met de natuur. En dus met ontspanning. Dat kan in het hele huis, maar voor de ultieme relaxatie vergroen je je badkamer. Met varens, Calathea’s, Rhipsalis, een Ficus lyrata, een Kentia palm en een tropische Strelitzia. Zo dompel je jezelf letterlijk onder in de natuur.

de kracht van geur

Om je groene badkamerbeleving nog completer te maken, kun je schijfjes citroen en limoen toevoegen aan het badwater. Of maak een kruidenhanger met je favoriete kruiden, sluit je ogen en laat de geuren je vervoeren naar je favoriete vakantiebestemming. 

meer inspiratie

Kun je wel wat meer inspiratie gebruiken voor meer groen in huis? Ontdek deze groene stijlgids om iedere ruimte van je huis groener te maken, ga aan de slag met een groene plantenmuur, of ontdek de kracht van planten op je werkplek