Creëer een vakantiegevoel met planten

Een staycation was nog nooit zo fijn
Geschatte leestijd: 1 minute

Geen werk, geen wekker, geen file, geen vergaderingen en deadlines: zomervakantie is fijn. Ook wanneer je dit jaar thuis blijft, kun je een ontspannen vakantiegevoel creëren. Met groen natuurlijk!

In bad met planten Mooiwatplantendoen.nl

De geur van vakantie

Bij vakantie hoort naast al het ‘ont-moeten’, ook veel buiten zijn én de daarbij horende geuren. De geur van naaldbomen op de camping, de (exotische) planten langs het bospaadje, de ijsthee met munt naast je strandbedje. Het maakte je allemaal relaxter.

Haal ontspanning in huis

Met groene buddies om je heen maak je ook binnen bij jou thuis de verbinding met de natuur. En dus met ontspanning. Dat kan in het hele huis, maar voor de ultieme relaxatie vergroen je je badkamer. Met varens, Calathea’s, Rhipsalis, een Ficus lyrata, een Kentia palm en een tropische Strelitzia. Zo dompel je jezelf letterlijk onder in de natuur.

En met kruiden natuurlijk

Om je groene badkamerbeleving nog completer te maken, kun je schijfjes citroen en limoen toevoegen aan het badwater. Of maak een roomspray met eigen kruiden zoals rozemarijn, lavendel of citroenmelisse. Zo sluit je je thuisvakantie verfrist, opgewekt en ontspannen af.