Buxus, Laurus en Chamaecyparis zijn de outdoor sterren van Kerstmis

Heb jij al kerstplanten op je terras?

Kerstplanten noemen we ze: buxus, Laurus (laurier) en Chamaecyparis (dwergcipres). Omdat ze dat fijne, kerstige gevoel oproepen in je tuin of op je balkon. Reden genoeg om ze Tuinplanten van de Maand december te betitelen.

Buxus, Laurus en Chamaecyparis Mooiwatplantendoen.nl

Je kunt ze, net als de kerstboom, versieren of er au naturel van genieten. De drie tuinplanten die deze maand in het winterzonnetje staan hebben veel gezichten en geven in december dat warme gevoel op je terras. Zullen we ze even belichten?

Buxus

De altijd groene takjes van de buxus symboliseren het leven, heel toepasselijk met Kerstmis. De plant houdt van zowel volle grond als behuizing in een mooie pot, dus hij past overal. In klassieke tuinen kom je 'm wel eens tegen in een kunstig gesnoeide vorm. Dat snoeien kun je zelf ook, maar dan tussen april en oktober (zet vast in je agenda). Nu leuk je 'm gewoon op met wat kerstverlichting. Verzorgingstip: bij gele blaadjes trakteer je je buxus op water en/of kalkkorrels. Lees meer over deze Tuinplant van december in de plantwijzer Buxus.

Laurus (laurier)

Laurus kennen we ook als laurier. Deze plant, afkomstig uit het Middellandse Zee-gebied heeft witte bloemen die later transformeren in ovale bessen. Maar vergeet de bladeren niet! Ze zijn ovaal en donkergroen met een lichte nerf die als een veer in het blad te zien is. Die geven in december een groene tint aan de donkere dagen. Ook heel hoopvol: wist je dat een laurier wel honderd jaar kan worden? De rijke symboliek van de plant en alle verzorgingstips lees je in de plantwijzer Laurier.

Chamaecyparis (dwergcipres)

Dit neefje van de conifeer heeft iets zachts: het zijn de uiteinden van de takken. Deze waaieren mooi uit en wuiven in de wind. De plant blijft het hele jaar groen en geniet van zowel de zon als schaduw. Leuk om te weten: het hout van de Chamaecyparis geurt zacht en is heel waardevol: in Japan worden er tempels van gebouwd. Jij hoeft de aarde rondom de plant alleen maar vochtig te houden voor optimaal plezier. Meer weten? Lees dan de plantwijzer Dwergcipres.

 

SaveSave