BINNENBLIJFSEIZOEN: TIJD VOOR DIY’S

5x aan de slag met planten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Omdat je zo lekker rustig wordt van met je handen werken, helemaal als er planten bij betrokken zijn. Of misschien omdat je interieur wel een boost kan gebruiken. Tel daarbij op dat het 's avonds eerder donker wordt en je begrijpt: de herfst is het ideale DIY-seizoen. Wij selecteerden onze leukste herfst-met-planten-DIY's.

DIY: groene dreamcatcher Mooiwatplantendoen.nl

Dromen over groen

Of je nu 8 of 12 uur slaap nodig hebt: iedereen heeft graag een goede nachtrust. Ga nachtmerries uit de weg en breng rust in de slaapkamer met deze romantische, groene dreamcatcher


Natuurlijke kunstwerken

Tijdens het opruimen in de tuin heb je vast en zeker wat ‘plantafval’ verzameld. Ook een rondje in huis kan leiden tot een handjevol sprieten die de verkeerde kant opstaan, bloemen die geknakt zijn en wildgroei die de spuigaten uitloopt. Maak er mooie, luchtige kunstwerken van. 

Plantpost!

Het binnenblijfseizoen geeft je tijd en ruimte om toe te komen aan zaken waar je deze zomer geen geduld voor had. Het schrijven naar je penvriend(in) bijvoorbeeld, of de liefde verklaren aan die ene leukerd uit de buurt. Maar dan wel op botanisch briefpapier.


KAPSTOKJES UIT DE TUIN

Na een flinke herfststorm wil zelfs de stevigste boom nog wel eens takken verliezen. Eer de boom en hergebruik de takken! Bijvoorbeeld door er deze kapstokjes-met-verhaal van te maken. Jas aan en naar buiten dus, op zoek naar een stevige tak met wat zijtakjes. Aan de haakjes pronken straks je sjaal en je winterjas.

DIY: verse kruiden drogen | Mooiwatplantendoen.nl

Kruiden drogen

Niets zo fijn als de geur van verse kruiden. Terwijl de ene geur je kalmeert (lavendel), geeft de ander je juist energie (munt) - of trek in zelfgemaakte pasta pesto (basilicum). Met deze DIY bundel je al jouw favoriete geuren. 


Is je DIY goed gelukt? Hangt je nieuwste DIY-project te shinen in je interieur? We zijn benieuwd! Deel 'm met ons via Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen.