7 en 8 april: Kom in de Kas

Voor nieuwsgierige aagjes van alle leeftijden

Heb je wel eens in een zee van bloemen gezwommen, tropische planten zien groeien in Nederland of een tomaat gegeten zo groot als een skippybal? Nee? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een kas geweest. Wel benieuwd? Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 kun je op kasbezoek.

Kom in de Kas Mooiwatplantendoen.nl

Tijdens Kom in de Kas openen zo'n 200 glasgroente-, potplanten- en snijbloemenbedrijven hun deuren voor het publiek. Een mooi moment om te komen zien, ruiken, proeven en ervaren wat er allemaal gebeurt achter het kasglas. 

Ook leuk voor kinderen

Bij Kom in de Kas kan iedereen met eigen ogen zien en ervaren hoe tomaten, komkommers of paprika’s groeien. Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Ook kunnen kinderen rondhoppen op skippyballen in de vorm van tomaten en lekker spelen op grote springkussens. Daarnaast kunnen ze in sommige kassen geschminkt worden of zelfs paardrijden. En natuurlijk mag je de kaseigenaar het hemd van het lijf vragen.

Meer informatie

Het enige wat je hoeft te doen dit weekend is een tuinder in de buurt zoeken. Je kunt zelfs selecteren wat voor soort kas je wilt bezoeken: bloemen, planten, fruit of groente. Bekijk goed op welke dag de schuifpui open staat, want niet alle kassen doen op beide dagen mee. Meer informatie vind je op de website van Kom in de Kas.

 

Foto credit: Markus Spiske via Unsplash.