5 planten met een naam om te (ont)houden

Een origineel cadeau met een boodschap

Wat zegt jouw naam over jou? In het geval van deze planten heel veel. En met al die moeilijke Latijnse plantennamen is het een verademing om onderstaande plantenbijnamen te leren kennen. Bovendien zijn ze daarmee vaak een levende boodschap of origineel cadeau met een boodschap. Mooie bijkomstigheid: deze 5 staan ook nog eens bekend als echte sfeermakers in huis. .

1. Vioolbladplant / Ficus lyrata

Klinkt als muziek in de oren. De vioolbladplant. Zo genoemd vanwege zijn vioolvormige bladeren. Voor de echte muziekliefhebber.


2. Vredespalm / Cycas Revoluta

Cycaspalm, smalbladige sagopalm, maar ook vredespalm. Mooi voor als je iets goed te maken hebt met iemand.


3. Olifantsoor / Alocasia

Stoere plant met grote getekende bladeren. Ook wel 'de boom die in de hemel groeit' waarmee het de plant zou zijn uit het sprookje van 'Sjaak en de Bonenstaak'. Daarmee staat hij symbool voor kansen nemen als die zich voordoen, ook als die risicovol zijn. Mooi als je iemand “Happy New Beginnings” wilt wensen!


4. Vingerboom / Schefflera

Door zijn kenmerkende blad staat een Schefflera ook wel bekend als vingerboom. En dat terwijl je geen groene vingers hoeft te hebben, hij kan zelfs tegen een beetje verwaarlozing.


5. Fluweelplant / Gynura aurantiaca of Purple Passion

De bladeren lijken van fluweel, met hun kleine felgekleurde haartjes. In prachtig paars, violet. Bij bloemen staat paars voor onder andere waardigheid en voorbereiding. En ook voor rouw, zo kun je met deze plant iemand in een periode van rouw letterlijk weer wat kleur in het leven wensen