5 plant-do’s voor een energieboost

Play hard, plant hard!

Work hard, play hard, plant hard! Planten zijn niet alleen stress-verminderend, ze zijn ook een bron van energie. Neem in het weekend lekker de tijd om met ze aan de slag te gaan. Doet je goed, echt waar. Wij geven je vijf tips: 

1. Dompel je onder in een botanische spa-oase

Maak van je badkamer een tropische spa-oase. Planten die zich prima voelen in een ruimte waar de luchtvochtigheid hoog is, zijn bijvoorbeeld dikbladige tropische planten zoals Anthuriums en succulenten. Vergeet je ze water te geven? Geen probleem. Voor een keertje dan hè. Ze slaan namelijk het water op in hun bladeren. Ook de Aloë en de graslelie poedelen graag rondom jouw bad. Ben je een exotisch typje? Kies dan voor een kleurexplosie met orchideeën. En ben je gezegend met een grote badkamer? Wat dacht je van een middelgrote kamerboom zoals de olifantspoot, geldboom, lepelplantvaren en/of monstera. Natuurlijk is het genieten geblazen als je badkamer klaar is, maar het maken van deze oase is minstens net zo leuk. Release your inner botanical stylist!

2. Ontzorgen door te verzorgen

Geef niet alleen jezelf een bad, maar je planten ook. Want actieve interactie met planten vermindert stress, aldus wetenschappelijk onderzoek*. Dus ga lekker met ze aan de slag, stof ze af, geef ze een voetenbad of regendouche, verpot ze wanneer het tijd is. En leer al doende je planten steeds beter kennen. Het zijn levende wezens, nietwaar, met eigen gedrag en voorkeuren. Who needs a cat?! Meer verzorgingstips vind je hier

3. Joepie, het regent! De beste planten DIY’s met planten

DIY's met planten maken je blij tijdens regenachtige binnenblijfdagen. Omdat je zo lekker rustig wordt van met je handen werken. En met planten werken! Hier tref je een overzicht aan van de allerleukste DIY's. Droog en dip dye je eigen decoratie, ‘punk reboot’ je pot of maak je eigen hangende Kokedama.

Dip dye herfstbladeren Mooiwatplantendoen.nl

4. Exposé bingen

Heb je Netflix al bijna uitgekeken? Schaf je Videoland speciaal aan om guilty pleasure Temptation Island te kunnen kijken? Dan ben je een echte video-binger! Voor jou als video- en plantliefhebber hebben we de ideale combinatie gevonden: neem lekker de tijd en ga een avondje Exposé-bingenExposé is een serie videoportretten waarin we je voorstellen aan een variëteit aan mensen. Van kweker tot blogger, van arrangeur tot parfumeur, van gardenista tot styliste. Ze hebben een ding gemeen: ze hebben - net als jij - íets met planten en/of bloemen. Bekijk bijvoorbeeld het portret van botanical artist Azuma Makoto, parfumeur Barnabé Fillion of illustrator Katie Scott. Neem er lekker een groene smoothie bij en opladen maar van al dat moois!

Katie Scott - Mooiwatplantendoen.nl

5. Drink een kop koffie met je koffietafelboek

Boek eens wat tijd in je weekend om een boek te lezen. Niet zomaar een boek, maar een koffietafelboek over planten. De groene boeken schieten als paddestoelen uit de grond. Het ene boek nog mooier dan de ander. En het andere boek is nog praktischer dan het ene. Neem lekker de tijd om te bladeren, plaatjes te kijken, te lezen, misschien zelfs je eigen aantekeningen te maken en vervolgens met de tips en inspiratie aan de slag te gaan. Oh ja, en vergeet niet om het boek zelf ook als stylingobject in je huis te gebruiken. Staat echt leuk, als item naast je planten. 

Geen tijd, wel een instant energy boost? Lees dan het artikel: 3 tips voor instant stress relief op de (werk)vloer

*Bron: NCBI