Recept: pannenkoeken met Primula

Een vleugje anijs op je bord

Van stroop en poedersuiker tot peer, chocolade, kaas en spek: je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt op een pannenkoek geserveerd. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ook de Primula (sleutelbloem), geschikt is om in je pannenkoekenbeslag te verwerken. De bloemetjes van de Primula hebben namelijk een anijsachtige smaak. 

primula pannenkoeken | mooiwatplantendoen.nl

Dit heb je nodig

  • 200 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 500ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • Zakje vanillepoeder
  • Half kopje Primula bloemetjes*

*Let op: check voordat je als keukenprinses aan de slag gaat bij de bloemist of de bloemetjes van jouw Primula geschikt zijn om op te eten.

Aan de slag

Stap 1

Was de Primulabloempjes en laat ze drogen op een theedoek. 

Stap 2

Zeef de bloem boven een grote beslagkom. Voeg vervolgens de eieren, melk, suiker, het zout en vanillepoeder toe. Meng met een garde tot een glad en klontvrij beslag. Laat dit beslag 15 minuten staan. 

Stap 3

Bak dunne pannenkoekjes in boter of olie. Bak ze aan beide kanten goed bruin. Als je de pannenkoeken op middelhoog vuur bakt, krijg je de mooiste. 

Stap 4

Smullen maar! Serveer de pannenkoeken eventueel met bloemenhoning of poedersuiker. Je kunt beter geen stroop op je Primula-pannenkoeken doen, want dan proef je niets van de sleutelbloem. Serveer eventueel wat losse sleutelbloemen bij de pannenkoeken. Leuk om te zien en je voegt op die manier wat extra flavour toe! 

Prikkel je zintuigen

Hoe zien jouw Primula-pannenkoeken eruit? We zijn benieuwd! Deel het resultaat met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Nu je smaakpapillen zijn geprikkeld en je nieuwe energie hebt opgedaan, is het tijd om andere zintuigen te prikkelen! Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met deze geurstokjes met cambria en tuberoos, of verwen je ogen met deze prachtige winterse krans.